ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ:

Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή κατασκευών οι οποίες αναπληρώνουν τα απολεσθέντα δόντια,  με τεχνητά δόντια,  λύνοντας έτσι το αισθητικό και το λειτουργικό πρόβλημα. Το κενό που αφήνουν δόντια που χάθηκαν,  πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί,  διότι αλλιώς δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα,  όπως ότι τα διπλανά δόντια θα αρχίσουν να στραβώνουν και να τείνουν προς το κενό για να το καλύψουν. Η προσθετική διακρίνεται σε ΚΙΝΗΤΗ και ΑΚΙΝΗΤΗ:

Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ περιλαμβάνει κατασκευές οι οποίες συγκολλούνται πάνω σε κατάλληλα τροχισμένα δόντια ,  όπως είναι στεφάνες, γέφυρες, ένθετες και επένθετες εμφράξεις απο πορσελάνη,  αλλά και επιεμφυτευματικές κατασκευές(προσθετική επι των εμφυτευμάτων).Η ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ περιλαμβάνει κατασκευές όπου ο ασθενής τις αφαιρεί όποτε θέλει και χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν διάφοροι ανατομικοί ή οικονομικοί λόγοι,  οπότε και δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση γεφυρών ή εμφυτευμάτων.
Οι κατασκευές αυτές είναι οι ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες ή ακόμα μπορούν να τοποθετηθούν και σε εμφυτεύματα οπότε και ονομάζονται επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες(για καλύτερη συγκράτηση).

Κινητή προσθετική επί ριζών.
Κινητή προσθετική επί εμφυτευμάτων
Τα πάντα για την υγεία των δοντιών σας και για ένα αστραφτερό χαμόγελο!
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΛΑΣ
LASER - DENTAL CENTER