ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος,  με στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικά όμορφου χαμόγελου.
Η αισθητική οδοντιατρική ασχολείται με την αποκατάσταση δοντιών που επλήγησαν από τερηδόνα,  ατυχήματα(όπως πχ σπασίματα), επίσης ασχολείται με δυσχρωμίες(όπως για παράδειγμα στα ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια),  απoτριβές,  με στραβά,  κοντά ή αραιά δόντια ή ακόμα και με δόντια που έχουν φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις υπηρεσίες της κλινικής μας που αφορούν τον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής:

1.ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ:
Είναι τα λεγόμενα άσπρα σφραγίσματα,  τα οποία λόγω της ασυναγώνιστης αισθητικής τους και της αυξημένης αντοχής τους,  έχουν παραμερίσει κατά πολύ τα μαύρα σφραγίσματα (εμφράξεις αμαλγάματος).Υπάρχει χρωματολόγιο που καλύπτει όλες τις αποχρώσεις δοντιών και έτσι μπορούμε να επιλέξουμε εύκολα την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει με τα διπλανά δόντια.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΛΑΣ
LASER - DENTAL CENTER
2.ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ(ή BONDING):
Είναι η υπηρεσία της αισθητικής οδοντιατρικής η οποία σκοπό έχει τη βελτίωση του μεγέθους,  του σχήματος και του χρώματος των δοντιών,  επιτυγχάνοντας έτσι ένα αισθητικά όμορφο χαμόγελο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα(1 συνεδρία), εύκολα και ανώδυνα. Δόντια που έχουν τριφτεί λόγω ηλικίας από άλλη αιτία,  δόντια με σπασίματα ή δυσχρωμίες,  αραιά ή κοντά,  μπορούν να αποκατασταθούν δίνοντάς τους το κατάλληλο χρώμα,  σχήμα και μέγεθος και να μεταμορφώσουν προς το καλύτερο το χαμόγελό σας

3.ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ(ή ολοκεραμικές όψεις):
Αποτελούν μια εύκολη και ανώδυνη λύση για τη δημιουργία ενός τέλειου χαμόγελου με το επιθυμητό σχήμα,  χρώμα και μέγεθος. Πρόκειται για μια υπηρεσία της αισθητικής οδοντιατρικής που πλεονεκτεί έναντι της κλασικής μεθόδου,η οποία απαιτεί λιγότερο τρόχισμα, άριστη αισθητική, αντοχή και ανθεκτικότητα στο χρώμα και στα σπασίματα.Πρόκειτα για πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης πάχους 0,3mm, τα οποία έχουν το κατάλληλοσχήμα, μέγεθος, χρώμα, που έχει επιλεγεί ανάλογα για τον κάθε ασθενή. Το αποτέλεσμα ειναι εντυπωσιακό.
Λέγοντας συντηρητική,  εννοούμε ότι τροχίζουμε ελάχιστα ή και καθόλου,  παίρνουμε αποτυπώματα,  τα στέλνουμε στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και σε 7-10 ημέρες έχουμε τις μόνιμες όψεις τις οποίες και τοποθετούμε άμεσα με συγκολλητική κονία παρειακά στα δόντια του ασθενή. Εντωμεταξύ έχουμε εξασφαλίσει την αισθητική του ασθενούς μας,  βάζοντας προσωρινές όψεις μέχρι να φτιαχτούν οι μόνιμες(εάν τα δόντια έχουν τροχιστεί λίγο).Πρόκειται για πολύ λεπτές 'φλούδες' πορσελάνης οι οποίες έχουν το κατάλληλο για τον ασθενή σχήμα,  μέγεθος και χρώμα που έχει επιλέξει και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

4.ΕΝΘΕΤΑ-ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ ή ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ-ΕΠΕΝΘΕΤΑ:
Αφορούν την μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας σε οπίσθια δόντια.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
1. Σε πολύ εξασθενημένα δόντια είτε λόγω μεγάλης απώλειας οδοντικής ουσίας ή σε ενδοδοντικα θεραπευμένα δόντια(απονευρωμένα δόντια) προς αποφυγήν καταγμάτων.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
1.Εμφανίζουν υψηλή βιοσυμβατότητα(είναι ανεκτά από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αλλεργίες).
2.Διαθέτουν πολύ καλή μηχανική αντοχή και αντίσταση στην αποτριβή.
3.Λόγω της εργαστηριακής τους κατασκευής,  έχει πολύ καλή οριακή εφαρμογή, καλή ανατομικότητα και χρωματική σταθερότητα(δεν αλλοιώνεταιτο χρώμα με τη χρήση διαφόρων ουσιών πχ νικοτίνη, καφεινη).
4. Η συγκόλληση με το δόντι είναι άριστη καθώς και τα σημεία επαφής με τα παρακείμενα δόντια.

5. ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ(ή ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ):
Η εφαρμογή των ολοκεραμικών στεφανών βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα πρόσθια δόντια όπου η αισθητική είναι παράγοντας πρωταρχικής σημασίας.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
1. Υψηλή αισθητική απόδοση.
2. ?ριστη ημιδιαφάνεια(όμοια με αυτή του φυσικού δοντιού).
3. Πολύ καλή βιοσυμβατότητα.

6. ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟ ΖΙΡΚΟΝΙΟ:
Παρόλο που οι μεταλλοκεραμικές θήκες και γέφυρες είναι πολύ διαδεδομένες, αδυνατούν να δώσουν το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα ενός φυσικού δοντιού. Αυτό συμβαίνει διότι ο μεταλλικός σκελετός στις στεφάνες αυτές έχει χρώμα γκρίζο προς το μαύρο και η πορσελάνη που τοποθετείται για να καλύψει το χρώμα δεν αφήνει το φώς να διαπεράσει τη στεφάνη όπως γίνεται με τα φυσικά δόντια. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δίνει τη  δυνατότητα να κάνουμε δυνατή τη χρήση ολοκεραμικών στεφανών και γεφυρών, δηλαδή στεφάνες και γέφυρες χωρίς τον αντιαισθητικό μεταλλικό πυρήνα, αλλά αντί αυτού τη χρήση ενός κεραμικού σκελετού αποτελούμενου από οξείδιο του ζιρκονίου.
Η ζιρκόνια είναι ένα ορυκτό λευκού/κίτρινου χρώματος και έχει άριστη αντοχή στη θραύση και στη διάβρωση σε βάθος χρόνου, μεγαλύτερη από αυτή του κλασσικού μετάλλου. Γι΄ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται με ασφάλεια και στα οπίσθια δόντια(τα οποία δέχονται μεγάλες δυνάμεις κατά τη μάσηση)και δίνουν άριστο φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Μεγάλο επίσης πλεονέκτημα θεωρείται ότι με τη στεφάνη ή γέφυρα ζιρκονίου, ξεπερνιέται και το πρόβλημα του εκτιθέμενου αυχενικά μετάλλου με την πάροδο του χρόνου, αφού το ζιρκόνιο είναι λευκού/κίτρινου χρώματος. Δίνει άριστο αισθητικά αποτέλεσμα και ειναι εξαιρετικά βιοσυμβατό στον οργανισμό(δεν προκαλεί αλλεργίες).

Τα πάντα για την υγεία των δοντιών σας και για ένα αστραφτερό χαμόγελο!