ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ-ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ


Τα εμφυτεύματα αποτελούν πλέον την πιο αξιόπιστη και αισθητικά καλύτερα αποδεκτή λύση, όταν υπάρχει απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών.
Τα εμφυτεύματα είναι ο αμιγής επιστημονικός τρόπος για την ανάκτηση της ποιότητας της ζωής μας με λειτουργία και αισθητική, καθώς αισθανόμαστε το ίδιο όπως και με τα φυσικά μας δόντια.
Η ανώδυνη και μικρής διάρκειας διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων, τα καθιστούν ολοένα και περισσότερο την πρώτη λύση επιλογής των ασθενών μας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσουν ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν.
Βασικές προϋποθέσεις για την τοποθέτησή τους από την πλευρα του ασθενούς:
1. Υψηλό επίπεδο στοματικής υγιεινής.
2. Καλή γενική υγεία του ασθενούς, δηλαδή ασθενείς με οστεοπόρωση, ασθενείς υπο ενδοφλέβια αγωγή, ασθενείς με μη ελεγχόμενο διαβήτη τύπου β, θα πρέπει να μελετούνται διεξοδικά πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι βίδες που τοποθετούνται μόνιμα στη γνάθο. Κατασκευάζονται από τιτάνιο, υλικό απόλυτα βιοσυμβατό με τον οργανισμό, το οποίο σχηματίζει δεσμό με το οστό της γνάθου, τη λεγόμενη οστεοενσωμάτωση ,  η οποία διαρκεί περίπου 2 μήνες.
Τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι:
1. Δεν χρειάζεται να τροχιστούν διπλανά δόντια για να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα γέφυρας για να αντικατασταθούν 1 ή περισσότερα ελλείποντα δόντια.
2. Χρησιμεύουν για την σταθεροποίηση ολικών οδοντοστοιχιών.
3. Σε περίπτωση ολικής νωδότητας, αντι για οδοντοστοιχία, με τοποθέτηση πολλών εμφυτευμάτων, μπορεί να γίνει σταθερή ακίνητη γέφυρα(πέταλο ανω γνάθου ή κάτω γνάθου)

Τα πάντα για την υγεία των δοντιών σας και για ένα αστραφτερό χαμόγελο!
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΛΑΣ
LASER - DENTAL CENTER